tirsdag 7. desember 2010

Regjering uten sprut?

I kommentariatet i mediene har det etterhvert festet seg to sannheter om regjeringa.

Den ene er at regjeringen er uten sprut, og alt er bare rot og surr og at den ikke får til noe stort og fint og viktig for landet.

Den andre er at SV ikke får til noe som helst som er stor og fint for landet.

Det må kommentariatet selvsagt få mene (selv om jeg mener at "analysene" ofte baserer seg på gjenfortellinger av det de har hørt opposisjonen si, snarere enn faktisk å ha giddet å tenke gjennom saken selv).

Og jeg må få mene at de tar feil.

Noen eksempler.

Ryktene om regjeringens død er betydelig overdrevet.

Og ikke bare dèt. Noen tjener på vår politikk. Les mer om det her.


---


Noen nye saker lagt til 11.11.2010


Regjeringen åpner verdens største flytende tidevannskraft-anlegg i Norge 
Regjeringen trekker israelske selskaper ut av oljefondet:  
Historisk avtale med svenskene om fornybar energi
Jubel for sluttavtale om klima i Cancun

2 kommentarer:

 1. Fint innlegg!

  Og gode PISA-resultater er selvsagt bra. Men dette er også en tendens til en politisk konsensus rundt et funksjonalistisk perspektiv på skolegang.

  De "klassiske" problemfagene i norsk skole, altså hvilke fag det blir gitt mest spesialundervisning i, er norsk og matematikk.

  Og til tider har 2/3 av spesialundervisningen gått til gutter.

  Hvilke tiltak tror du kan ha positiv effekt på at også guttene kan prestere bedre på skolen?

  I går hørte jeg rykter om økt bruk interne konkurransebaserte metoder?

  Noe som i for seg muligens kan ha noe for seg, i og med at gutter er desidert flinkest i gym, hvor man skal løpe fortest, hoppe høyest, og generelt prestere best.

  SvarSlett
 2. Hei, Espen. Takk for innlegg. Jeg er enig med deg i at slike målinger ikke sier alt. Derfor må man alltid ta slike målinger med en klype skepsis.

  Jeg deler også din skepsis til spesialundervisning. Hvis du vet om noe litteratur som sier noe empirisk om effektene av spesialundervisning versus økt lærertetthet / flere lærere i klassen er jeg svært interessert i dette.

  Jeg skal ikke si at jeg har den perdekte oppskriften på hva som gir bedre skole for gutter. Men kombinasjon sunn skolemat, mer fysisk aktivitet og en mer praktisk skole peker i riktig retning.

  De ryktene du hører om interne konkurransebaserte metoder har jeg ikke hørt. Hvertfall ikke fra regjeringa. Kan det ha vært noe som enkeltkommuner har planer om?

  SvarSlett