torsdag 20. mai 2010

Frp på ville veier

Noen som husker partiets nestformann Per Sandberg som ville ha gode nok veier til å kjøre trygt i fylla?

Vel, i Oslo har de sjansen til å lage fyllikveiene sine. Det er Frp som styrer Oslo. 

Oslo får hvert år over fire milliarder kroner av staten i frie midler. I tillegg til alle pengene som Oslo tar inn fra bomringene. Man skulle tro Frp kunne lage litt vei med dette.

Men neida. – Problemet er bare at det er fryktelig vanskelig for oss når vi blir tvunget til å prioritere pengebruken mellom skoler, sykehjem og veier.

Det sier Jørand Kallmyr som er samferdselsbyråd i Oslo, fra Frp. 

Han greier med andre ord ikke å finne penger til fyllikvei. Fordi skole og sykehjem er - naturlig nok - også viktige. I følge Kallmyr brukes det i år usle 60 millioner på asfaltering i Oslo. Av fire milliarder kroner, pluss bompengeinntektene. Så nå må han ha mer penger fra staten. Det er statens feil. 

Sjelden har jeg sett noen med ansvar så til de grader undertegne sin egen ubrukelighet. Hvis han mener han ikke greier å forhandle nok penger til fyllikvei av sitt eget byråd - av en pott på mange milliarder - får han ta ansvar for egne handlinger, som det gjerne heter i partiets eget program. At Frp ikke greier å skaffe nok penger til vei i Oslo, skyldes rett og slett hans egen udugelighet. Oppslaget om manglende asfalt i Oslo er en flau avskjedssøknad. 

Noen har sagt at Frpere er høyrefolk med promille. Det er godt sagt, om ikke annet. Men hvis man ser på antall meter fyllikvei som Frp har skaffet i Oslo, er  nok dette en forsiktig overdrivelse.

1 kommentar:

 1. Takk for en artig forklaring av Frpere! :)

  Da jeg gikk på statsvitenskap (i det forrige århundre) lærte vi at politikk = autoritativ allokering av goder i et samfunn...

  I dette ligger det jo at man må prioritere. Så lenge Frp lever med den virkelighetsoppfatningen at vi har "uendelig mye penger på bok som kan brukes til hva som helst" - så er vel egentlig prioritering et fremmedord.

  Dermed har de jo forsåvidt rett i Oslo - der har de jo ikke fri tilgang til oljefondet. Det har de vel egentlig ikke i regjering heller? Dessuten varer det ikke evig heller. I 1932 krakket aksjemarket til 25% av verdien. Kanskje får vi en reprise når det skikkelige krakket kommer denne gangen også. Nå er jeg ikke helt sikker på hvor mye av fondet som er i aksjer, men poenge er at det ikke nødvendigvis varer evig/er uendelig stort...

  Jeg må virkelig si at jeg føler med de rødgrønne som må holde landet på skinnene, mens det største opposisjonspartiet bare er interessert i et rølpete nachspiel med oljefondet før de kaster kortene...

  Jeg er redd de kan få ødelagt mye på det nachspielet... Kanskje vi må prøve å få flere høyrefolk til å bli med i avholdsbevegelsen? ;-)

  SvarSlett