tirsdag 4. mai 2010

Høyres hykleri

Det vakte, kan man si, en viss oppsikt da det ble kjent at stortingsrepresentant Øyvind Halleraker (H) og vennene hans på høyresida var forbanna over byråkratiske og stivbeinte reiseregler på Stortinget. At de var nødt til å fylle ut detaljerte reiseregninger, og faktisk dokumentere de utgiftene han hadde hatt. 

«Vi er valgt inn på Stortinget for å drive politikk, ikke bruke masse unødvendig tid på stadig mer og vanskeliggjorde rutiner» skrev han.

En femtedel av stortingsrepresentantene har skrevet under på oppropet, de aller fleste fra Frp og Høyre. 

Det er klart at her treffer Høyre folk rett hjemme. Høyre kunne kanskje alliere seg med andre grupper?

De arbeidsledige, for eksempel?

Som må dokumentere alle arbeidsforhold i opptil tre år bakover for å få dagpenger, dokumentere sluttårsak, legge ved fødselsattest eller bostedsbevis for eventuelle barn under 18 år som de søker forsørgertillegg for, og de må fylle ut meldekort hver fjortende dag. 

Eller hva med de 160.000 nordmennene som mottar såkalte avklaringspenger, som må søke godkjenning fra Nav om å få reise på ferie. 

Når det gjelder byråkrati, har Høyre noen meter igjen å gå før de får rope for høyt. Det er høyresidas politikk framfor noe som har satt mistilliten i system for folk flest, og gjort politikk ut av det. 

Da er det hyklersk å rope høyt og reagere så inderlig vel - først når det gjelder deg selv.

1 kommentar:

  1. Nå har det seg slik at bakgrunnen for at reiseregninger må spesifiseres er skattereglene. Spesifiserte utlegg er en forutsetning for å kunne dokumnetere at utgiftene er fradragsberettigede. Dette gjelder alle, selvfølgelig også de som sitter på Stortinget og har vedtatt disse reglene. Enten får stortingspolitikere starte å følge regelverket som resten av "oss" må, ellers får de ta sitt ansvar bevisst og forme regelverket slik de vil ha det, og kanskje slik velgerne vil ha det. Latterlig blir dette...

    SvarSlett