mandag 12. april 2010

Skurken er avslørt

Den skyldige er avslørt, kan man lese i dagens Dagsavis. Det var velferdsstaten som gjorde det. Her heter det nemlig at "en sjenerøs velferdsstat har ført til at nesten 800.000 nordmenn står utenfor arbeidslivet".

Les setningen én gang til.

Ikke at "velferdsstaten sørger for at 800.000 utenfor arbeidslivet har et nogenlunde anstendig liv", gjennom uføretrygd for de som ikke kan jobbe, ledighetstrygd for de som ikke får jobb, gratis helsevesen for alle, rimelig barnehager og gratis skole og utdanning.

Så langt derifra.

Ikke engang et forsøk på å forsiktig nyansere, for eksempel ved å skrive at velferdsstaten "kan ha bidratt til" osv.

Neida.

Men "har ført til".

Det er velferdsstaten sin skyld at over 800.000 står utenfor arbeidslivet. Alle som ikke er i jobb i dag er ledige utelukkende fordi de utnytter et alt for godt system, båret fram av naive, overivrige godfjotter på venstresida.

Den skyldige er avslørt.

Det er ingen hvemsomhelst som skriver dette vrøvlet. Det er byrådssekretær for Sylvi Listhaug, Frps Anne Kristine Lindblad Toje som står bak formuleringen. Kommer Frp i regjering er denne dama ganske sikkert klar for å bli statssekretær for Sylvi Listhaug.

Og det er i sånne øyeblikk at jeg forstår hvorfor Frp går til valg på å redusere trygdene, fjerne kollektive forhandlinger og kutte i offentlig velferd. Fordi det er en helt naturlig oppfølger hvis man mener at velferdsstaten først og fremst bidrar til opportunisme og egoisme, og at de som i dag står utenfor jobb utelukkende gjør det fordi det er mer behagelig å være på trygd.

Avslørt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar