onsdag 10. mars 2010

Ingen grenser for ondskap

Israel kunngjorde byggingen av 1600 boliger i Øst-Jerusalem på okkupert grunn omtrent samtidig som palestinerne har sagt at de er villige til å ta opp forhandlingene med Israel. 

Og kunngjøringen kom ikke minst samtidig med at USAs utenriksminister Joe Biden kom på besøk.  

Biden ble selvsagt forbanna: "Både innholdet og tidspunktet for beslutningen er presis den type steg som undergraver tilliten vi trenger nå, og den står i strid med de konstruktive samtalene vi har hatt her i Israel", sier Biden, i følge Aftenposten.

Og Israel måtte beklage.

Men det som er interessant å se, er innholdet i Israels beklagelse. 

Det var ikke byggingen av 1600 boliger på okkupert som ble unnskyldt. Det var ikke handlingen det var noe galt med.

Det var klokkeslettet. 

"Det var en stor byråkratisk tabbe som aldri skulle ha skjedd", sier velferdsminister Isaac Herzog til israelsk militærradio. "Dette skulle ikke ha skjedd under et besøk fra USAs visepresident. Det er svært pinlig, og vi ber om unnskyldning for denne alvorlige blunderen", sier Herzog.

Eller sagt på en annen måte: "Jeg beklager på det sterkeste at jeg slo min nabo i hodet i går ved lunsjtider. Jeg skulle selvsagt ventet til etter middag". 

I Israel finnes det grenser for dumskap. Man lanserer gjerne idiotnyheter. Men man lanserer ikke idiotnyheter samtidig som Israels presumptivt eneste venn er på besøk. 

Dumskapen har tross alt grenser.

Det samme kan man dessverre ikke si om ondskapen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar