mandag 8. mars 2010

Venstresida vil forby alt det de ikke liker

Sitter du med gode eksempler på at "venstresida vil forby alt de ikke liker"? 

Dette er hvertfall en av de mest gjentatte påstanden jeg møter på twitter.

Men jeg blir usikker på om dette faktisk er riktig, fordi de fleste av de som påstår dette ikke er like flinke til å la sine påstander følges ad av noen konkrete eksempler på at det faktisk er slik. 

Når såpass mange gjentar dette budskapet kan det skyldes hersketeknikk. Men det kan også skyldes at det faktisk er mange som tror og mener at det faktisk er slik. Kanskje det til og med faktisk er slik at venstresida ønske å forby alt de ikke liker.  

Det finnes selvsagt fortellinger som bekrefter dette. SV har stått på for å innføre et forbud mot kjøp av sex. 

Men venstresida har også vært tøffe i kampen den motsatte veien. 

Det er for eksempel venstresida som har stått opp mot høyrepartier som vil forby homoekteskap. Det er SV som sammen med Senterpartiet som er tydeligst i kampen mot å gjøre Datalagringsdirektivet til norsk lov.

Og Oslo SV har nettopp vedtatt å være mot hijab i skolen, uten å gå inn for et forbud, en tilnærming som også Kristin Halvorsen har tatt til orde for. 

Men dette er biter av et større bildet. For at dette skal bli mer enn anekdoter ber jeg derfor om innspill på bloggen her om konkrete historier som bekrefter at "venstresida vil forby alt de ikke liker".

Eller eksempler på det motsatte.

Jeg er sikker på at du sitter med eksempler den ene eller andre retningen. Send dem inn. 

2 kommentarer:

  1. Har allerede fått noen innspill på twitter fra @lordmarius på ting han mener venstresida vil forby: Bensinbiler, plastposer, Photoshop, nedleggelse av lønsomme bedrifter, brus på skoler, lyspærer, oljefyr, private skoler, narkotika, prostitusjon, diskriminering

    SvarSlett
  2. Flere innspill fra @lordmarius: Forbud mot for mange menn i bedriftsstyrer, for mange hvitinger på politskole, boplikt, tollmurer,
    røykelov, flaskeraketter, landbrukssubsidier, alle tenkelige lisensieringsordninger.

    SvarSlett