tirsdag 11. januar 2011

Slik styrer de Oslo

I 2011 har jeg tenkt å være med og kaste Høyre og Frp ut av byrådet i Oslo. Det skal jeg gjøre, av tre årsaker: 

- Eldreomsorgen i Oslo er en skam. Der stabler de langt flere gamle på dobbeltrom enn det man gjør i landet forøvrig. I Oslo bor det over 30 prosent flere eldre på dobbeltrom enn i resten av Norge. "Høyres sjel er i velferdspolitikken", sier Erna Solberg. Nuvel. To år før hun fyller 100 måtte Solveig Hermine Eriksen akseptere en ny romvenninne på Ammerudhjemmet. - Jeg vil gjerne ha et enkeltrom så fort det blir ledig her i 2. etasje. Men da må noen dø først, sier Eriksen.

-  Elendig økonomistyring. Høyre sløser bort millioner av skattebetalerenes penger. Det gikk 25 millioner på et mislykka sykehjem i Spania, det gikk 300 millioner på et skandalebefengt billettsystem til sporveiene, en IKT-skandale har kosta 269 millioner kroner og overskridelsene i Holmenkollen har kosta 600 millioner kroner.  Det dreier seg om 1,2 milliarder kroner - eller to tusen kroner per innbygger i Oslo. De samme pengene kunne gitt deg og meg og 200.000 andre gratis månedskort på trikken et helt år. 

- Dogmatisk anbudspolitikk. Høyre har vedtatt at konkurranse lønner seg. Derfor tvinges nå bydelene til å konkurranseutsette hjemmesykepleien, selv om de ikke ønsker det, selv om de aller fleste brukerne velger kommunalt uansett, og selv om det betyr mer byråkrati og mindre igjen for pengene. Bydel Østensjø nekter, fordi det koster dem en million kroner ekstra i året.  Nå vil byrådet tvinger dem til å gjøre som de sier, utelukkende av ideologiske årsaker. 

Oslo fortjener bedre. Bli med og kast Høyre og Frp ut av byrådet til høsten. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar